Veckans Fraga #2
Fraga (av okand): Jag för min del har ALLTID tomaterna framme i en skål på köksbänken, är det bra eller dåligt?
Svar (Tomatexperten): Annu an bra fraga! Basta svaret blir nagot liknande forra veckans fraga/svar, med tanke pa hur mogna man gillar sina tomater.
En tomat som man vill ska mogna eller bli mjukare ska ligga ute, och en skal fungerar bra for detta. Vill man att tomaterna ska mogna sa snart som mojligt sa kan man gora sa har: lagg ett par applen vid skalen dar man forvarar tomaterna, Applen avsondrar en kemikalie som fortskyndar fruktens mognad. (snabbast mognad blir det om man har tomater och applen i samma plast pase, detta rekomenderas inte eftersom att det blir kondensation och bade tomaterna och frukten blir forstord.)
Om man har kopt tomater som man vill ska mogna till sig kan man lata dessa sta framme till onskad mognad, sedan kan man flytta dem in till kylen/svalen. Pa detta satt sa okar tomatens livslangd. Om man tillampar denna metod skall man tanka pa att ta ut tomaterna som man vill ata i god tid sa de hinner bli rumstempererade, da en nedkyld tomat kan upplevas smaklos.
En annan trevlig forvaring av Tomater som fortfarande ar kvar pa kvisten ar: Man kan hanga dessa pa en krok under koksskapen eller pa vaggen. Man far halla lite extra koll pa dessa tomater eftersom nar de blir mogna sa trillar de av kvisten, jag behover ju inte ga in pa vad som hander nar detta intraffar.... (for att undvika detta placerar man en skal under, som de kan trilla ned i)
Det var två tomater som var ute och gick. När dom gick över gatan blev den ena tomaten överkörd av en bil. Då sa den andra tomaten, kom nu ketchup så går vi.
Det dar ar ju verkligen ett fruktansvart skamt Mr Heinz.. Nej nu blir det inget alskog pa flera veckor!
Från en okänd igen! Jag för min del har alltid avacado ihop med tomater? Är det bra? Och du det där med tomatkvistarna, tror du det hjälper mot blomflugor?